Contacteaza-ne pe WhatApp

Fa acest lucru si ii vei prelungi viata motorului

Fa acest lucru si ii vei prelungi viata motorului
Motorul este una dintre cele mai importante componente ale unei mașini. Iar orice inimă are nevoie de grijă și de atenție, mai ales dacă ești dedicat mașinii tale și ții în general la lucrurile tale. De aceea este important să îi dăm atenția care merită. Iată în articolul de astăzi cum putem prelungi viața motorului, indiferent dacă este pe benzină sau pe motorină.

Este vreo diferență între întreținerea unui motor pe benzină și a unuia pe motorină?

Cu toții suntem diferiți, iar acest concept se aplică și pentru motoare. Chiar și motoarele pe benzină sunt unice între ele, dar totuși vom vorbi la modul general despre aceste 2 mari categorii.

Cum se prelungește viața unui motor la modul general?

În primul rând, înainte de a trece lucrurile pentru avansați, trebuie să vorbim despre lucrurile de bază: schimbatul consumabilelor. Vezi tu, fiecare motor are nevoie de un schimb de ulei și de filtre făcut la timp, pentru ca motorul să poată funcționa corect pentru mult timp. De fapt, neglijatul schimbului de consumabile este una dintre cauzele principale de deces în rândul motoarelor. Indiferent dacă vorbim despre un motor pe benzină sau pe motorină, uleiul și consumabilele sunt esențiale.

La cât timp se schimbă uleiul și consumabilele?

Chiar dacă nu este o regulă generală, majoritatea producătorilor recomandă schimbatul uleiului la fiecare 15.000km sau 1 an, care cauză intervine prima. Deși, pentru că trăim în România, o țară stresantă atât pentru noi cât și pentru mașinile noastre, se recomandă schimbatul la 10.000km. Iar dacă ești întradevăr pasionat de mașina ta și vrei să faci lucrurile la modul cel mai riguros, se poate coborâ chiar și la 8.000 km, dar acest lucru se aplică mai degrabă mașinilor cu piese sensibile și mulți cai sub capotă. Totuși, dacă vei schimba uleiul și filtrele la fiecare 10-15.000km, deja faci primul pas important spre a prelungi viața motorului.

Motoarele diesel au nevoie de drumuri extra-urbane.

În cazul în care nu știai deja, motoarele diesel nu sunt cea mai bună alegere pentru drumurile în oraș. Este un subiect care merită o atenție separată într-un alt articol, dar de reținut este faptul că fiecare motor diesel trebuie plimbat în afara orașului măcar 1 dată la lună și ținut în turație mare. Altfel motorul se va înfunda rapid, dacă este folosit doar pentru drumuri de acasă la muncă și înapoi. Ca și exemplu concret, cunosc pe cineva care a folosit un Golf 6 cu motorizare diesel doar în oraș. Mers de acasă la facultate și înapoi. Drumuri scurte de 10-15 minute, cu porniri și opriri dese. Care a fost rezultatul: turbina a fost distrusă în doar 30.000km. Cât a venit nota de plată? Nu vrei să știi. Din acest motiv este necesar să ieși cu mașina la o plimbare, măcar 1 dată la lună.
Un sfat pentru cei care doresc să cumpere mașini rulate: O mașină diesel cu un kilometraj scăzut nu este neapărat o idee bună. Multe dintre ele vor avea (dacă nu au deja) probleme mari fix din cauza condusului preponderent în oraș. De aceea un motor diesel de kilometraj mare nu este neapărat un motor uzat. Desigur, există și varianta clasică a kilometrajului dat înapoi, dar noi garantăm pentru kilometrajul fiecărei mașini din parcul nostru auto. Așa că te invităm să tragi un ochi peste secțiunea noastră de mașini diesel.

Ce alte sfaturi mai aveți pentru a prelungi viața motorului?

Sunt foarte multe lucruri care se pot face pentru a prelungi viața motorului. Dar vom vorbi despre un lucru banal, dar esențial: Pornitul mașinii la temperaturi scăzute. Știm că se întâmplă de obicei dimineața, dar nu ignorăm nici păsările de noapte. Mai ales în această perioadă a anului în care vremea ne facem să rămânem închiși în casă.
Motorul pe benzină trebuie să se încălzească înainte de a porni la drum. De aceea este bine să pornești mașina înainte de a da jos zăpada…sau mai rău, la lopată. Apoi te urci în mașină, te faci confortabil pe scaun, pornești clima, îți pui centura și apoi pleci. Dacă îi lași la dispoziție 1-2 minute, îi poți prelungi viața motorului tău în mod semnificativ. La fel, este recomandat să mergi la turație scăzută (undeva în zona 2000 rpm) până se încălzește apa la 60 de grade, după care poți circula normal. Dar, te rugăm noi ca și pasionați de mașini, nu îi da pedala imediat ce te-ai urcat în mașină.

Dar despre motoarele pe motorină, ce îmi poți spune?

La motorul pe motorină este fix invers. Motorul diesel se încarcă la sarcină, adică din mers. Totuși, încearcă să nu forțezi motorul încă din primele minute de condus.
Acestea sunt câteva sfaturi pentru a prelungi viața motorului. Sfaturi atât universal valabile, cât și adaptate specific pentru fiecare tip de motor.
Care metodă ți se pare cea mai importantă, din cele menționate? Așteptăm răspunsul tău în secțiunea de comentarii.

About the Author

Masini rulate Germania.

Leave a Comment

SUNĂ

Program:

  • Luni  09:00 - 18:00
  • Marti  09:00 - 18:00
  • Miercuri  09:00 - 18:00
  • Joi  09:00 - 18:00
  • Vineri  09:00 - 18:00
  • Sambata  10:00 - 14:00
  • Duminica  10:00 - 14:00

Facebook Fan Page

Găsește-ne la:

Locatie

Copyright © 2021. AutoDE. Toate drepturile rezervate.

Developed by Neolis Marketing